Božja beseda

Glasilo ptujskih župnij

zivljenje vstajenje logo

Viktorinov večer s p. Brankom Cestnikom - 21. februar 2014

 

Viktorinov večer

V petek, 21. februarja 2014, ob 19. uri, bo v refektoriju minoritskega samostan na Ptuju Viktorinov večer z našim domačinom p. Brankom Cestnikom. V glasbenem utrinku bo nastopil mešani cerkveni zbor župnije sv.Martina iz Hajdine pod vodstvom zborovodje Danila Jeze. Naš gost p.Branka Cestnika je rojen na Ptuju, lahko bi rekli, da je fant od fare sv.Petra in Pavla, ki s svojim oznanjevanjem in odzivi na aktualne razmere v družbi, vnaša v slovenski prostor svežino in zagon na duhovnem področju.

Branko Cestnik je bil na Viktorinovih večerih že večkrat in vedno nas nagovori na svoj pristen in preprost način. Celotno njegovo preprosto duhovniško življenje nam kaže njegovo vero in globino duha, ki vsakega nagovori. Tema tokratnega Viktorinovega večera so Izzivi, ki prihajajo s papežem Frančiškom.

Iz zapisov p. Branka Cestnika izhajajo prodorne besede sedanjega Papeža Frančiška, ki pravi: „Sanjam o misijonarski izbiri, ki je zmožna preoblikovati vse, da bi navade, slogi, govorica in vsaka cerkvena struktura postali ustrezen prevodnik za evangelizacijo sedanjega sveta, bolj kakor pa za varovanje sebe“ (EG 27). Sodobni človek bo verjel Cerkvi, če bo oznanjevala in delala brez prikritih namenov, brez računice, brez želje po obvladovanju ljudi, brez hlastanja po dobičku, brez šopirjenja s številkami,... popolnoma gratis. Človeku oznanjamo evangelij iz spoštovanja do njega in iz ljubezni.

O sedanjem papežu Frančišku, ki je v kratkem obdobju svojega pontifikata osvojil svet s svojim zgledom, besedami in dejanji prihajajo Izzivi, ki nam jih bo predstavil p. Branko Cestnik. Vabljeni!