Božja beseda

Glasilo ptujskih župnij

zivljenje vstajenje logo

Viktorinov večer - ODKRITO O SPOMINU - 26. 9. 2014

 

Viktorinov večer - Odkrito o spominu

V petek, 26. septebra 2014, ob 19.30 uri, vabimo v refektorij minoritskega samostana na Ptuju na Viktorinov večer na temo Odkrito o spominu. Gostja bo Jasmina Lamberger - mednarodna trenerka spomin iz Centra za urjenje spomina ANT iz Ljubljane, ki bo predavala na temo »Zakaj izgubljamo spomin in kaj lahko sami naredimo za boljše pomnjenje.

Zaznati je vse večji interes po preventivnih programih za urjenje spomina in skrbi za zdravje, ter predstavitvi vaj za urjenje spomina in pozornosti, s skupnim imenom Možganski fitnis.

Na Viktorinovem večeru se bomo seznanili s procesom pomnjenja in vajami za urjenje spomina, urejanje kratkoročnega spomina, izboljšanje koncentracije in komunikacije ter preventivo proti bolezenskimi izgubi spomina.

Gospa Jasmina Lambergar je študirala na Pravni fakulteti in nato diplomirala na TEOF v Ljubljani. Intenzivno se je doma in v tujini  izobraževala na področju spomina, duševnega zdravja, tehnik urjenja spomina in pozornosti, koncentracije in sproščanja.

V uvodnem glasbenem utrinku bodo nastopili učenci Zasebne glasbene šole sv. Petra in Pavla na Ptuju. Vabljeni na Viktorinov večer, ki ga organiziramo v sklopu Socialnega tedna od 25.9. do 4.10. 2014 s sodelovanjem Socialne akademije iz Ljubljane. Predavanje je namenjeno vsem generacijam.

Društvo izobražencev Viktorina Ptujskega