Praznik apostolov sv. Petra in Pavla - 2021

petrovo2021 026

Letošnji slovesni praznik apostolov Petra in Pavla, ki sta zavetnika župnije in samostana, smo praznovali z zlatomašnikom p. Benjaminom Mlakarjem. Pridigar ob tej priložnosti je bil prov. minister p. Igor Salmič. Slovesnost so polepšali pevci župnijskega zbora in liturgični sodelavci s sodelovanjem pri maši. Ob tej priložnosti se je zbralo lepo število vernikov.

 

Prvo sveto obhajilo - 2021

obhajilo 2021 008

Praznik prvega svetega obhajila v naši župniji smo prvoobhajanci kakor starši nestrpno pričakovali. Po Veliki noči smo se začeli intenzivno pripravljati na ta dogodek.

Nedelja, 13. junija, ni samo sijala zaradi sonca ampak predvsem zaradi naših 36 prvoobhajancev, ki so žareli od veselja in navdušenja, da so lahko prvič pristopili k obhajilu.

Pri sveti maši, ki je bila na dvorišču, so po sovjih močeh sodelovali in jo tudi s tem polepšali. Tudi katehistinja Tina in p. Milan sta vložila veliko truda, da je bili doživeta sveta maša. Ne smemo pozabiti na župnijski pevski zbor, ki je s prepevanjem še polepšal dogajanje.

Upamo, da bodo ti otroci tudi v prihodnje s takšnim žarom in navdušenjem obiskovali mašo in prejemali sveto obhajilo.

Read more ...

Maša za domovino ob 30 letnici samostojne države Slovenije

masa za domovino 2021 015

V četrtek, 24. junija ob 19. uri je bila v Kloštru maša za domovino. V družbi domačih duhovnikov je somaševanje vodil Izmirski nadškof metropolit dr. Martin Kmetec OFM Conv. Na začetku maše so nadškofa pozdravili županja mestne občine Ptuj ga. Nuška Gajšek, v imenu župnije g. Janez Rožmarin in v imenu samostana p. Milan Kos. Po maši je bil na dvorišču kulturni program in blagoslov zastave. Sledilo je druženje in srečanje z nadškofom.

Posnetek pridige je dosegljiv tukaj (velikost 142MB).

Velika noč 2021

168845843 1811631839011059 6767298109672213094 n

Letošnje velikonočne praznike smo zaradi epidemije obhajali brez navzočnosti vernikov. Verniki so slovesnosti spremljali s prenosom dogajanja preko interneta. Hvala vsem, ki ste pripravili božji grob in okrasitev cerkve ter vsem, ki ste v teh dneh obiskali cerkev.

 

Veliki teden

Vigilija velike sobote

Velikonočna nedelja - vstajenska maša

Ob veliki noči, vam patri minoriti in redovni brat želimo blagoslovljene praznike, polne vere, upanja in ljubezni. Naj vam osrečujoča zavest Kristusove zmage nad smrtjo, vlije novega upanja in poguma za ta čas preizkušenj. Ponesite svetlobo Vstalega tudi bolnim in ostarelim v naši župniji.

 

Subcategories