• Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

petrovo 2019 001

Na praznik apostolov Petra in Pavla 29.6.2019 smo obhajali na Ptuju slovesni praznik, saj sta ta dva apostola zavetnika samostana in cerkve. Tokrat je bil zaznamovan z dvema obletnicama. Bogu smo se zahvali za 780 let ustanovitve našega samostana in navzočnost Frančiškovih bratov minoritov v tem častitljivem samostanu. Hkrati smo se veselili zlate maše p. Jožeta Osvalda.

 

IMG 1512ab

Na 12. navadno nedeljo, 23. junija 2019, smo na Ptuju v okviru vseh treh ptujskih župnij, obhajali zunanjo slovesnost zapovedanega praznika Svetega Rešnjega telesa in krvi. Po maši je sledila procesija. Zaradi slabega vremena po križnem hodniku minoritskega samostana.

 

zakljucekZGS 033

Ob zaključku šolskega leta v ZGŠ sv. Petra in Pavla je tradicionalno sveta maša, ki jo popestrijo pevci in instrumentalisti. Letos je bila nekaj posebnega, saj so ob tej priložnosti izvedli Mozartovo Spatzenmesse (Vrabčeva maša) v izvedbi združenih pevskih zborov s solisti in simfoničnega orkestra tukajšne glasbene šole pod vodstvom dirigenta Petra Gojkoška. Sveto mašo je daroval provincialni minister p. Igor Salmič ob somaševanju p. Milana Kosa in p. Mateja Sentesa. Ob koncu maše se je ravnateljica glasbene šole ga. Lija Frenkovič zahvalila vsem sodelujočim in učencem ter staršem za njihov celoletni trud pri pouku, tekmovanjih in glasbenih nastopih.

 

P6160055

Župnijska Karitas se potrudi in vsako leto v mesecu juniju organizira srečanje za bolne in ostarele v okviru župnije. Letošnje srečanje je bilo na nedeljo Svete Trojice. Bolne in ostarele je pred sv. mašo nagovoril predsednik župnijske Karitas Janez Rožmarin. Sveto mašo je daroval p. Milan Kos in navzoče povabil, da bi znali svoje vsakodnevno trpljenje in starostne težave darovati za duhovne potrebe župnije. Po maši je sledilo skupno druženje za katerega so poskrbeli člani župnijske Karitas.

 

infinitus koncert010

V petek 14.6.2019 zvečer smo se zbrali na minoritskem dvorišču, kjer je pripravil svoj letni koncert Zbor in Orkester Ptujske mladine pod vostvom p. Andreja Feguša. Pripravili so niz priredb modernih skladb, ki so jih v ta namen priredili za zbor, pihala, godala, trobila, tolkala in klavir. Repertoar letošnjega koncerta je obsegal moderno glasbo od Queenov do Michaela Jacksona.  Na odru so se jim pridružili gostje: otroški zbor, Chizz band in Štajerski zvoki. Vsi skupaj so s svojim mladostnim petjem, energijo in modernim ritmom pričarali nepozaben večer, ki bo zagotovo ostal v spominu nas navdušenih poslušalcev.

 

Župnija

Minoritski trg 1
2250 Ptuj – Slovenija
059 073 000
zupnija@kloster.si
TRR: SI56 0420 2000 3317 434
Župnik: p. Andrej Sotler

Duhovniki

Duhovniki, ki delujejo v ptujskih župnijah:
p. Andrej Feguš,
p. Matei Sentes,
p. Milan Kos,
p. Marjan Cafuta,
p. Andrej Sotler,
p. Janko Gašparič,
p. Franc Meško.

Uradne ure v pisarni župnije

Vsak dan po jutranji in večerni sveti maši ter v ponedeljek in petek od 10. do 12. ure.
Telefonska številke pisarne:
059 073 000