• Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

V soboto, 29.4.2023 je bil za mesto Ptuj oziroma ptujske župnije: Sv.Jurij, sv.Ožbalt ter sv.Peter in Pavel velik praznik. V cerkvi sv.Leopolda Mandića v Novi vasi, je ta dan prejelo zakrament sv. birme 75 mladih, (25 iz naše župnije), ki so se skozi veroučna leta in ob obhajanju bogoslužja in ljudskih pobožnosti več let pripravljali na ta dogodek.

Voditelj bogoslužja in birmovalec p.Milan Kos, provincialni minister bratov minoritov, nas je med pridigo vse nagovoril in spodbudil k zvestobi v hoji za Jezusom. Sv. mašo so oblikovali mladi in njihovi botri ob spremljanju glasbene skupine sv.Jurija, s petjem in igranjem na inštrumente, z branjem besedil in prinašanjem darov k oltarju.

Ob sklepu maše so se s pozornostjo zahvalili birmovalcu p.Milanu, patrom Andreju, Mateju in Andreju ter katehistinjama Jelki in Karmen, ki so jih skozi veroučna leta spremljali do tega dne in jim bodo stali ob strani tudi naprej. Slovesnost smo sklenili s skupno fotografijo, ki je lep spomin na mladost, lepoto in bogastvo naše Cerkve.

Mlade in njihove družine priporočamo v molitev, da bi ostali zvesti Njemu, ki jih je po zakramentu sv.birme postavil za svoje priče.
 
 

Župnija

Minoritski trg 1
2250 Ptuj – Slovenija
059 073 000
zupnija@kloster.si
TRR: SI56 0420 2000 3317 434
Župnik: p. Andrej Sotler

Duhovniki

Duhovniki, ki delujejo v ptujskih župnijah:
p. Andrej Feguš,
p. Matei Sentes,
p. Milan Kos,
p. Marjan Cafuta,
p. Andrej Sotler,
p. Janko Gašparič,
p. Tarzicij Kolenko,
p. Franc Meško.

Uradne ure v pisarni župnije

Vsak dan po jutranji in večerni sveti maši ter v ponedeljek in petek od 10. do 12. ure.
Telefonska številke pisarne:
059 073 000