• Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Dobrodošli na spletni strani župnije Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

  • Župnija Ptuj - sv. Peter in Pavel

Na žegnansko nedeljo je sveto mašo vodil naš minoritski misijonar p. Miha Majetič, ki že vrsto let deluje na misijonu v Kazahstanu. V pridigi je povezal temo evangelija "Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe" z dogajanjem v misijonu in nas povabil, da naj bomo sol in kvas tega sveta.

Želimo mu še obilo božjega blagoslova in moči za delovanje in oznanjevanje v božje besede.

Nekaj utrinkov iz obiska mladih skupine POTA v Kazahstanu leta 2022

Sredi oktobra smo romali iz Ptuja v Padovo. To romanje je imeli poseben namen. Z njim smo se želeli zahvaliti sv. Antonu Padovanskemu za ponovno gradnjo minoritske cerkve in postavitev opreme ter orgel v minoritski cerkvi. Že pred gradnjo cerkve smo romali v Padovo in izročili v varstvo in priprošnjo vse naše delo sv. Antonu.

V baziliki sv. Antona smo darovali zahvalno sv. mašo. Somaševanje je vodil p. Milan Kos. Po maši smo se v procesiji preselili do groba sv. Antona in tam opravili pobožnost njemu na čast. Sledil je ogled bazilike in relikvij sv. Antona ter križnega hodnika. Pred odhodom smo se zaustavili še pri sv. Leopoldu Mandiću. Ob njegovih relikvijah prosili za zdravje in da bi bili obvarovanji bolezni raka.

Molitev in pesem nam je pomagala, da smo dan preživeli kot pravi romarji in se v veselem razpoloženju srečno vrnili domov.

Na nedeljo po prazniku svetega Roka, evropskega romarja in zavetnika zoper kužne bolezni, smo pri cerkvi svetega Roka na Bregu obhajali Rokovo nedeljo in 8. praznik Četrtne skupnosti Breg - Turnišče.

Pri sveti maši, ki smo jo obhajali zunaj pred cerkvijo nas je nagovoril p. Andrej Mohorčič, župnik sodelavec na Ptujski Gori, prepeval je župnijski pevski zbor pod glasbeno spremljavo Ane Glušič. Pozdravno pesem o svetem Roku so nam zapeli skupina hajdinski pod vodstvom Janka Kirbiš.

 

Na slovesni praznik apostolov Petra in Pavla, ki sta zavetnika minoritskega samostana in cerkve, je bila zvečer slovesna sv. maša. Obhajali smo zlato mašo p. Franca Meška, srebrno mašo p. Andreja Feguša in 40 let duhovništva p. Janka Gašpariča.

Sv. mašo je vodil p. Andrej Feguš ob somaševanju sobratov - generalni asistent za Srednjo Evropo p. Igor Salmič, prov. minister p. Milan Kos, dekan g. Marjan Fesel ter predvsem minoritski sobratje. Pri maši je prepeval župnijski pevski zbor in otroški zborček. Na orgle je igral prof. Luka Gojkošek.

Po maši je sledila pogostitev in druženje na samostanskem dvorišču. Vsem slavljencem želimo še na mnoga leta in naj jim Bog podari še veliko zdravja in moči.

Župnija

Minoritski trg 1
2250 Ptuj – Slovenija
059 073 000
zupnija@kloster.si
TRR: SI56 0420 2000 3317 434
Župnik: p. Andrej Sotler

Duhovniki

Duhovniki, ki delujejo v ptujskih župnijah:
p. Andrej Feguš,
p. Matei Sentes,
p. Milan Kos,
p. Janez Žurman,
p. Marjan Cafuta,
p. Andrej Sotler,
p. Janko Gašparič,
p. Franc Meško.

Uradne ure v pisarni župnije

Vsak dan po jutranji in večerni sveti maši ter v ponedeljek in petek od 10. do 12. ure.
Telefonska številke pisarne:
059 073 000